بارکد های فعلی که از آن ها استفاده می کنیم توانایی ذخیره اطلاعات کمی را دارند. تکنولوژی بوکُد (Bokode) بنا است که جایگزین بارکد های خطی شود تا امکان ذخیره اطلاعات بیشتر در بارکد ها در آینده نزدیک را به وجود آورد.
با این تحول جدید، صنعت بوکد خوان برای هماهنگی با بوکد نیز در نظر گرفته شده است.
بارکد های بوکد از نظر حجم اطلاعات، قابلیت ذخیره صد برابر بیشتر نسبت به بارکد های فعلی را دارند.
بوکُد نوعی تگ داده است که اطلاعات بسیار بیشتری نسبت به بارکد در همان ناحیه نگه می دارد.
نام بوکُد ( (BOKODE ترکیبی از کلمات بوکه (یک اصطلاح عکاسی) و بارکد است.
آنها دایره ای با قطر 3 میلی متر (0.12 اینچ) هستند که از یک LED پوشیده شده با فیلتر و یک لنز تشکیل شده است.
آنها از زوایای مختلف و از فاصله 4 متری (13 فوت) توسط هر دوربین دیجیتال استاندارد قابل خواندن هستند. امکان قرائت بوکد ها از زوایای مختلف و فاصله ۴ متری و حتی تا فاصله ۲۰ متری توسط هر دوربین دیجیتال استاندارد از خاصیت های بوکد می باشد که موجب می گردد استفاده آن در کارخانه های صنعتی بیشتر گردد.
توانایی اسکن یک بوکد به اندازه ۲٫۵ میکرون از فاصله ۴ متری وجود دارد.
بوکد های برقی به دلیل LED و قدرت مورد نیاز آن نسبتاً گران هستند. با این حال، نمونه های اولیه توسعه یافته اند که به صورت غیرفعال با نور منعکس شده مانند بارکد معمولی عمل می کنند.
از دیگر قابلیت های بوکد، امکان شناسایی بوکد ها در عکس ها می باشد. مانند محصولات یک قفسه در یک فروشگاه که مشتری با عکس گرفتن از آن، اطلاعات را به صورت کلی می تواند ذخیره نماید.
الزامات و محدودیت های طراحی الگوی Bokode کاملاً متفاوت از بارکد دو بعدی سنتی هستند.
زاویه الگوی Bokode شامل آرایه ای از ماتریس های کاشی شده است ، به طوری که حداقل یک کاشی همیشه توسط دوربین اسکن می شود.
جهت ساخت یک بوکد نیاز به هزینه ای معادل پنج دلار می باشد. زیرا روی سطح آن یک LED و لنز جهت یک تگ به کار می رود که باعث می شود هزینه هر بوکد به نسبت بارکد های معمولی بسیار بالا باشد. اما در آینده با تولید انبوه آن، احتمالاً این هزینه ها کاسته خواهند شد.
در آینده با روی کار آمدن بوکد ها احتمالا تغییراتی نیز در سیستم بارکد خوان ها صورت خواهد گرفت.
بوکدها در مقایسه با برچسب های شناسایی فرکانس رادیویی (RFID) یک مزیت حفظ حریم خصوصی دارند. بوکدها را می توان با هر چیز مات پوشاند، در حالی که برچسب های RFID باید با مواد غیر شفاف به فرکانس های رادیویی، پوشانده شوند.